E-mail: info@appartementenhotelpuck.nl
Tel:  +31 (0) 252- 221 878
Fax: +31 (0) 252- 228 595
Service appartement versus hotel Service appartement versus hotel Service appartement versus hotel Service appartement versus hotel Service appartement versus hotel

Service appartement versus hotel

Op deze pagina vergelijken wij het verblijf in een service appartement, zoals bij Appartementenhotel Puck, met het verblijf in een regulier hotel. Of het nu gaat om lang zakelijk verblijf of om een korte vakantie, hieronder leest u waarmee u bij uw keuze rekening moet houden.  

Bij het plannen van een vakantie of zakelijk verblijf hanteert men vaak een standaard wijze bij de zoektocht naar de juiste accommodatie. Meer dan eens wordt er getracht de juiste combinatie ineen te boeken; de reis zelf inclusief verblijf, en wanneer mogelijk, zelfs inclusief activiteiten. Dit scheelt aanzienlijk in het voorbereidend werk, echter zijn deze opties vaak erg kostbaar en levert het beperkte vrijheid op. Geregeld loont het de moeite extra energie te steken in de zoektocht naar het juiste, betaalbare verblijf zodat u niet hoeft in te leveren op uw vrijheid aldaar.

Wanneer de afweging tussen een hotel of service appartement wordt gemaakt, gaat men vaak voorbij aan het feit dat luxe appartementen van nu moderne faciliteiten en services bieden die zelfs een goed hotel niet heeft. Zo bieden service appartementen vaak een enorme keuze- vrijheid: verschillende settings en uitrustingniveaus zorgen ervoor dat het appartement van uw keuze uw wensen zo dicht mogelijk kan benaderen. Service appartementen zijn vaak voorzien van een volledig uitgeruste keuken, uitgebreide en luxe badkamers en beschikt u vaak over een aparte woonkamer; in een hotel moet u hier al direct een fortuinlijke suite voor boeken.

Eveneens biedt de locatie van service appartementen geregeld legio voordelen. Zij zijn vaak op een gunstige locatie gesitueerd omdat zij minder log en omvangrijk zijn dan gigantische hotelgebouwen. Een niet geheel onbelangrijke eigenschap van service appartementen ten opzichte van hotels is de sfeer die ze uitdragen: meer dan eens bevinden deze appartementen zich midden in de plaatselijke cultuur en omgeving en zijn daarin volledig opgenomen. Bij deze appartementen zijn comfort en omvang bepalende eigenschappen, waarbij in een hotel juist getracht wordt zo veel mogelijk verhuurbare vertrekken per gebouw te realiseren.

Vanuit het appartement kunt u ook meestal direct iets ondernemen of verscheidene trekpleisters bezoeken: uw gastheer of gastvrouw bij het appartement is vaak uitstekend op de hoogte van de mogelijkheden in de omgeving, beschikt hij of zij over een passend netwerk en is wellicht zeer welwillend u hartelijk bij te staan in uw zoektocht naar passende activiteiten. Bijkomend voordeel is dat deze gastvrije mensen uw privacy ten zeerste respecteren en u eenvoudig uw persoonlijke wensen kenbaar kunt maken. Dit in tegenstelling tot grote hotels die vaak werken met wisselende diensten en mensen vanuit het hele land. Het personeel staat in deze hotels, door de drukke bezetting, vaak dag en nacht in overtal voor u klaar. Deze kosten zijn vanzelfsprekend opgenomen in de prijs van de hotelkamer. 
 
Wanneer u een verblijf van langer dan enkele dagen overweegt, is een service appartement in plaats van een luxe hotel serieus te overwegen. Een langdurig verblijf kan in een luxe hotel snel enorm prijzig worden, zoals bijvoorbeeld bij een zakelijke uitzending. Hoe langer uw verblijf, hoe gunstiger de prijs van een appartement vaak uitvalt ten opzichte van een hotel. En veel van de huidige, moderne service appartementen doen qua faciliteiten zeker niet onder voor een luxe hotelkamer. Maar u krijgt vaak wel een aparte woonkamer die u in een hotel toch echt moet missen!

Wij hopen ook u spoedig persoonlijk te mogen begroeten bij Appartementenhotel Puck!

Jacques & Nanny Vrolijk